Moldova Asediată: În ritm de dans!

tiesto123

Întrucât sântem în perioada de apostazie, şi se simte din ce în ce mai mult presiunea mamonei asupra lumii şi aşa indiferente, o lume care a uitat de istoria sa, de identitatea naţională, de credinţa strămoşilor, a marilor domnitori şi a sfinţilor neamului, de tradiţii, obiceiuri şi valori, sântem nevoiţi să mai suportăm loviturile unor mizerabili, care se declară fraţi ai noştri – „fraţi de neam şi credinţă”. Aceste lovituri, deşi indirecte, încetişor ne lasă fără generaţia care ar trebui să ia locul celei ce pleacă la odihnă, generaţia care să preia puterea în mâinile sale, şi demnă, în numele Bunului Dumnezeu să-şi facă datoria atât către părinţii osteniţi şi istoviţi de grija noastră, cât şi către viitorii copii ai săi. Tânăra generaţie este într-atât de „luminată” de adevărul „propăvăduit” de sursele mass-media „independente” încât e gata să primească orice este nou, roz, pufos, modern, „k-lumea”, „evident”, „veridic”, ori care miroase a „democraţie”, „libertate”, „unionism”, Uniune Europeană, carieră, „viaţă bună”, diversitate, etc. Structuri straşnice din exterior care s-au acomodat deja prea bine în ţară începând cu proclamarea „independenţei” Republicii Moldova, pe parcursul guvernărilor bubu-iste (a lui M. Snegur), <era instaurării masoneriei şi a haosului total> pe timpul guvernării iluministe (a lui P. Lucinski), a „socialismului comunist” al roşiorilor (a lui V. Voronin) şi până în ziua tulburărilor „revoluţiei” din aprilie 2009.

Nu-i destul că hapugile politice îşi bat joc de tineri ademenindu-i la proteste care niciodată n-au adus la nimic concret, şi profitând de „abecedarismul” studenţilor şi-au pregătit fotolii una mai moale ca alta, încălcându-şi atribuţiile şi lovind atât în sistemul prost de învăţământ, cît şi în formarea conştiinţei treze de patriotism şi apartenenţă la, cu adevărat victoriosul trecut, al neamului nostru.

Mai nou s-a pornit cu o distrugere în masă a conştiinţei, şi aşa rigide, de creştin. Nu se mai predă religia în şcoli şi universităţi, nici măcar opţional, dar în schimb se predă educaţia „moral-spirituală”, unde cu uşurinţă aflăm cum se prepară o doză de substanţe narcotice, în care poziţie e mai plăcut să-ţi satisfaci pofta sexuală a ta şi a partenerului(ei), mai învăţăm că e greşit şi scandalos să fii împotriva unui pederast şi că trebuie să-i zici gay, şi multe alte porcării – toate acestea de la o vârstă fragedă, ca „mai bine să i se întipărescă micuţului”.

În acest an am fost mai atent ca niciodată la toate evenimentele, şi în acest articol vreau să pun accent pe evenimentele Postului cel Mare, anume din perspectiva tineretului. În acest post, care trebuie să fie unul cu adevărat special pentru întreaga lume, în deosebi pentru tinerii energici, şi care ar fi trebuit să fie păzit cu sfinţenie, au fost făcute două lovituri mari în conştiinţa tânărului creştin: prima prin entertainment-ul oferit de ONG-uri şi companii din ţară şi exterior, iar a doua protestele violente în masă. Aici vom vorbi despre prima.

Probabil că cu vârsta se ascute şi atenţia asupra unor viziuni. În acest Mare Post, în perioada evidentă a apostaziei nebune, în Chişinău (şi alte oraşele mai mari din ţară) au avut loc concerte care nu s-au mai văzut, nu s-au mai auzit şi nici nu s-au aşteptat a fi atât de populare printre tineri. Cele mai mari concerte şi petreceri au avut loc în preajma celor mai mari sărbători creştine. Se vede clar lovitura puternică în Ortodoxie din partea organizaţiilor antihriste venite din întreaga Uniune Europeană precum şi din partea acelor acomodate în ţară. Nu aş pune un accent atât de mare pe creştinătatea românească din Republica Moldova dacă n-aş fi ştiut că la ultimul sondaj cu privire la proporţionalitatea cultelor în ţară, cca 97% s-au declarat creştini, ortodocşi fiind peste 90%. Cele mai nebune evenimente au fost programate chiar în zilele de importanţă deosebită pentru creştinul ortodox. Am cules câteva din aceste evenimente de pe net (sursa pamparam.md, rupere.md, hiphop.md):

2 martie-8 martie – Săptămâna Mare
– 6 Martie 2009, Fabrica Infinity
“Darren Emerson la New Dimension Party”
– 7 Martie 2009, Moldexpo
“Să înceapă bătălia!”
*În ziua de 7 martie este sărbătorită ziua Sf. Mare Mc. Teodor Tiron, o sărbătoare cu negru apăsat în calendarul ortodox de stil nou.
– 8 Martie 2009, Club City
“Studio One în concert”
*Ziua de 8 martie cade în prima Duminică a postului, mai este numită Duminica Ortodoxiei. De altfel putem atrage atenţia la această dată şi din altă perspectivă: Ziua Femeii (la moment), Ziua Mamei (recent), Ziua Femeii Muncitoare (originala), care provine de la o “revoluţionară” antihristă din fosta URSS (mai multe detalii, aici), ziua femeii creştine fiind sărbătorită în a doua duminică după Învierea Domnului, Duminica Femeilor Mironosiţe (3 mai 2009).

9 martie-15 martie – Săptămâna a doua
– 13 Martie 2009, Club Dance Planet
“Midnight cu DJ David Puentez”
– 14 – 15 Martie 2009, Club Sargon
“DJ Shahash topeşte inimile”
*Cu negru mai apăsat Sf. Mc. Evdochia, Pomenirea Morţilor.

16 martie-22 martie – Săptămâna a treia
– 21 Martie 2009, Teatrul „Licurici”
“Ska-Party cu Dance Trauma”
– 21 Martie 2009, Palatul Feroviarilor
“Death Metal Anti-Drog”
*Pomenirea Morţilor.

23 martie-29 martie – Săptămâna a patra
– 28 Martie 2009, Club Military
“Nu vă feriţi de Paraziţii!”
– 28 Martie 2009, Club Booz Time
“Ultimul concert Alternosfera”
*Pomenirea Morţilor.

30 martie-7 aprilie – Săptămâna a cincea
– 3 Aprilie 2009, Scuarul Teatrului de Operă şi Balet
“Dj Sava & Dj Tiesto”
*Din fericire în această zi nu a fost una de importanţă deosebită, cu excepţia că este o zi de vineri, dar concertul organizat de PCRM în seara acestei zile poartă un caracter de-a dreptul satanic. Ne luând în considerare măcar vârsta copiilor admişi la această distrăbălare publică în cel mai liber loc din tot oraşul, pe ecranele mari au fost difuzate scene în conţinutul căreia erau momente de sex şi nudism. Caracterul satanic al muzicii precum şi blasfemia publică a lui Dj Sava la încheierea programului său au pus capac la orice îndoială că concertul nu este deloc unul obişnuit. Să nu mai pun accent pe băuturile alcoolice care erau la îndemâna oricui la „marele eveniment”?

8 aprilie-12 aprilie – Săptămâna a şasea
– 12 Aprilie 2009, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”
“Concert In Memoriam Ion Aldea-Teodorovici”
– 12 Aprilie 2009, Palatul Naţional
“Flori de la Cătălin Crişan”
*Duminica Floriilor (Intrarea Domnului în Ierusalim). Cât tupeu pot să ai ca într-o zi de sărbătoare împărătească să organizezi un concert în memoria cuiva (chiar dacă sânt oameni mari) sau de veselie şi voie bună, când Domnul nostru Iisus Hristos intră în Ierusalim cu inima frântă din cauza celor ce urmează să se întâmple? Chiar şi acelaşi concert de caritate, oare nu poate fi programat cu o zi înainte sau după, de ce anume se caută a diminua din însemnătatea marilor sărbători ortodoxe? Sau poate e o coincidenţă „neprevăzută” sau „neintuită”?

13 aprilie-19 aprilie – Săptămâna Patimilor
*Săptămâna Patimilor a fost ceva mai liniştită, organizându-se concerte şi show-uri mici lipsite de importanţă.

În aceste condiţii, la momentul dat, fiind fără putere de a schimba ceva, fără cuvânt, este de datoria fiecăruia din noi, tinerii creştini, cu măcar un pic de demnitate şi credinţă să ne refuzăm totalmente de asemenea evenimente şi de a informa şi îndemna prietenii şi fraţii noştri de a le trece cu vederea. Concertele, sărbătorile lumeşti, show-urile nu se termină dacă lipsim la unele din ele, dar tocmai lipsindu-ne în aceste zile de importanţă mare pentru noi, facem un fapt care merită toată lauda şi aprecierea noastră, fiindcă este cu adevărat greu să rezişti într-o lume nebună, să rămâi ferm pe poziţia ta de ortodox şi loial Domnului.
De ce să facem jocul antihriştilor, de ce să le facem pe plac călcându-ne demnitatea noastră în picioare? Oare nu avem cu ce să ne mândrim, oare a fi creştin şi a avea valori adevărate este deja o ruşine? Nu mai putem să ne apărăm liber, verbal crezul? Chiar sântem de a doua calitate? De ce mai prejos decât păgânii, ateii, eretici şi sectarii ne-am pus?

Reclame

2 responses to this post.

 1. Posted by marryanna on aprilie 23, 2009 at 7:01 am

  credeam k vei fi mai drastic 🙂
  frumoasa analiza!
  io am mers la doua concerte in timpul postului, dar nu dintre cele enumerate mai sus sh itotushi niciodata nam uitat de aceasta sj mam staruit s ma comport caatare…
  numi caut o scuza, cred k mereu trebuie s traim cu onorabila datorie de a-i sluji Tatalui ceresc

  Răspunde

 2. Posted by regy on septembrie 24, 2012 at 3:58 pm

  un comentariu test

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: