„GRIPA PORCINĂ” – NOUL BRAND al SUA

Întru cât „gripa aviară” a ieşit din modă şi păsările s-au săturat de tuse măgăreşti, cu excepţia unor sate chinezeşti populate cu păsări mai încăpăţânate şi demodate, care încă mai bolesc, americanii ne prezintă un nou BRAND – „GRIPA PORCINĂ”.

purceluşi

purceluşi

Vorba rusească „nou la modă e vechiul bine uitat” se pare că-şi croieşte locul la tema dată. Cică virusul a evoluat, a suportat mutaţii. Ei bine, tare m-aş râde dacă acest virus în câteva zile o să apară în Asia şi Europa. Spre deosebire de păsări, porcii nu zboară, aşa că, în mod normal, nici boarea de porc nu poate traversa Atlanticul sau Pacificul dus de cel mai răutăcios vânt sau furtună. Ca şi când văd că Uniunea Europeană dă alertă după vreo două săptămâni de ravagii a unui virus necunoscut, apoi prin minune detectat sau presupus a fi noul BRAND AMERICAN. Lumea iar nu are ce mânca, nici tu pasăre acatărea, nici tu carne de porc, şi nici legume sau fructe, că iar vine vara şi dă iar o secetă (Doamne fereşte!).

Ca în bancul acela: o jurnalistă o întreabă pe o băbuţă de la sat: „-Bunicuţă, ştii matale ce e aia gripă aviară?”.”-Păi… tipii ăia în alb care-mi omoară găinile în coteţ!” Să nu păţim ca bunicuţa. Să vină „experţii” să ne scutească şi de potenţiala „gripă aviară” şi de „gripa porcină”, astfel rămânem cu vita (dacă o avem), şi ne aşteptăm la BRANDUL AMERICAN din 2010-2011: „Gripa Bovină”! „Binecuvântată” fii AMERICĂ, care ne aperi de toate epidemiile lumii!

Am numai o întrebare… cum de apar epidemiile astea singure în secolul 21, când sântem aşa de dezvoltaţi?

Iată ce ne spune RealitateaTV despre noua modă:

„Vaccinul împotriva gripei sezoniere umane nu protejează împotriva gripei porcine, care se transmite în general de la om la om sau prin contact direct cu animalele, însă consumul de carne de porc nu duce la îmbolnăvire. Gripa porcină este o maladie respiratorie, specifică porcilor din crescătorii, un virus gripal de tip A. Boala se poate răspândi rapid. Gripa porcină trece ocazional la om, în general la persoane care vin în contact cu aceste animale. Ea nu se transmite mâncând carne de porc, ci pe cale aeriană, de la om la om. Temperatura de preparare a cărnii (71 de grade Celsius) distruge virusurile şi bacteriile, precizează Centrul american pentru controlul bolilor (CDC). […]

Ca şi la oameni, virusurile gripei se transformă continuu şi la porc. Or porcii au, în căile lor respiratorii, receptori sensibili la virusuri gripale porcine, umane şi aviare. Porcii sunt nişte „creuzete” care favorizează apariţia de noi tipuri gripale prin intermediul recombinărilor genetice, în cazul unor contaminări simultane. Astfel de virusuri hibride pot favoriza apariţia unui nou virus al gripei, virulent precum gripa aviară, dar transmisibil ca o gripă umană. Acest tip de virus, necunoscut sistemului imunitar uman, ar putea avea caracteristicile necesare pentru a declanşa o pandemie de gripă. În afară de Mexic (unde a determinat zeci de decese) şi Statele Unite (opt îmbolnăviri), autorităţile din Peru, Chile şi Costa Rica au activat planuri de vigilenţă sanitară. În Canada, nu a fost înregistrat niciun caz, dar ministrul canadian al sănătăţii, Leona Aglukkaq, a cerut mai multă vigilenţă canadienilor, pentru a evita propagarea epidemiei. Franţa a instituit un centru de criză pentru a urmări evoluţia situaţiei sanitare din Mexic. Parisul a precizat sâmbătă că „Franţa nu importă porci vii, nici carne de porc din Mexic”. Spania i-a îndemnat pe cei care vor să meargă în Mexic să fie prudenţi. Există un vaccin împotriva acestei boli pentru porci, nu şi pentru om. Potrivit autorităţilor mexicane, care citează OMS, vaccinul corespunde încă unei tulpini precedente a virusului, cea ce îl face mai puţin eficient. Însă producţia vaccinului este posibilă în măsura în care virusul este identificat, dar necesită „un pic de timp”, spune OMS. În aşteptarea vaccinului, Tamiflu, medicament pe bază de oseltamivir, folosit împotriva gripei aviare, este eficient pentru acest virus, potrivit organizaţiei. Vaccinul împotriva gripei sezoniere umane nu protejează împotriva gripei porcine. OMS a simţit nevoia să tragă un semnal de alarmă pentru că sunt cazuri umane asociate cu un virus gripal animal, dar şi din cauza ariei geografice extinse în care s-au înregistrat diferite focare de infecţie, precum şi a vârstei neobişnuite (25-45 de ani) a grupurilor de oameni atinse.”

La moment în SUA şi Mexic sânt înregistrate 80 decesuri şi alte peste 900 de contaminări de gripa porcină!

Americanii îşi omoară propriul popor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: