BORu declară război alcoolismului

Biserica Ortodoxă rusă este ingrijorată de problema alcoolismului în Rusia şi cere să se pună capăt vânzării de alcool în regim permanent şi să fie desfăşurate campanii de informare în masă care să explice daunele alcoolului.

“Orice preot o să vă spună că aproape fiecare a treia persoană, venind la spovedanie, povesteşte despre această problemă, despre faptul că nu mai are putere să suporte fiul sau soţul beat care îşi bate mama sau soţia, îşi pierde locul de muncă, sensul vieţii, degradează”, a declarat, luni, la o conferinţă de presă susţinută la Moscova, şeful departamentului Sinodului responsabil pentru cooperarea între Biserică şi societate, protoiereul Vselovod Ciaplin.

El a mai spus că în prezent “(oamenii – n.r.) vin cu astfel de probleme mai des decât cu altfel de probleme” şi din această cauză Biserica vorbeşte despre pericolul beţiei. Părintele Vselovod a adăugat că preoţii vizitează familiile unde există această problemă.

“Este necesar ca Rusia să iasă din rândul ţărilor în care vânzarea acoolului se face 24 de ore din 24. Nicăieri în lume nu există aşa ceva, acolo unde Guvernul şi însăşi poporul are grijă de viitorul său si al ţării sale”, a adăugat clericul.

El a atras atenţia că în majoritatea “ţărilor stabile şi care au un sistem politic stabil nu există chioşcuri la orice colţ, care să comercializeze votca la ora 2 sau 3 noaptea”.

“Astăzi apare sentimentul întemeiat al faptului că societatea este pregătită să rezolve această problemă, toţi au obosit prea mult de la dezmăţul stihiei alcoolismului şi al beţiei”, a spus parintele Vselovod.

“Puterea cu care ne confruntăm este una bine organizată, o putere periculoasă. Însă sunt convins că vom câştiga. Am învins reclama berii difuzată în perioada zilei, orientată spre tineret şi reclama votcăi pe posturile de televiziune”, a adăugat el.

La sfârşitul anului 2008 în Rusia au fost înregistrate 3,3 milioane de cazuri de tulburări psihice şi comportamentale în urma consumului de substanţe psihoactive, a anunţat directorul departamentului de sănătate publică, Olga Krivonos, potrivit Interfax.

Dintre aceste persoane, 2,1 milioane de oameni sunt bolnavi de alcoolism, peste 358.000 sunt dependenţi de droguri şi mai mult de 15.000 suferă de toxicomanie.

sursa: NewsIn

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: