Lovitura de moarte dată Ortodoxiei

ÎPS Nicolae Corneanu

Acum trei sute de ani dracul a atacat frontal prin slugile papistăşite, dar a avut puţină izbândă comparativ cu lăcomia sa cea nemăsurată de a duce suflete en-gros la iad. Ba mai mult, rezultatul a fost creşterea numărului de sfinţi în Biserica Biruitoare. Atunci Atanasie Anghel şi cei dimpreună cu el erau pe faţă greco-catolici (cum astăzi pe faţă este Nicolae Corneanu) şi nu au putut ucide ortodoxia din inima ardeleanului simplu.
Acum dracul ne vrea pe toţi în iad. Dumnezeu, pentru păcatele noastre, i-a dat mână liberă. Dracul are voie să se atingă şi de suflet. Acest lucru nu va fi cândva, într-un viitor nedeterminat, ci în acest ceas. În prezent dracul are izbândă aproape sută la sută. 47 de ierarhi din 48 au rămas în comuniune cu ereticul Nicolae Corneanu şi îşi spun ortodocşi. Dar ce fel de ortodoxie este aceea care rămâne în comuniune cu eresul? Clar, Biserica Ortodoxă Română este în ÎPS. Bartolomeu Anania, cum profetic a prevăzut cu puţin timp în urmă Părintele Arsenie Papacioc, când a spus: „Eu personal aştept o Hotărâre din partea Sinodului, însă, din păcate, Mitropolitul Bartolomeu Anania a rămas singur. Nimeni nu îşi doreşte moartea, însă sunt situaţii în viaţă când este mai bine să mori decât să faci compromisuri… Am trăit şi continuăm să trăim în vremuri apostolice. Adevărul rămâne acolo unde n-ai cedat. Dacă unul singur ţine Adevărul, acolo e Biserica. Ortodoxia va supravieţui prin el” (Lumea monahilor, Nr. 12, iunie 2008).

Pr. Arsenie Papacioc

Preoţi, care vreţi să vă mântuiţi, şi voi şi turma încredinţată vouă, nu vă faceţi părtaşi acestei comuniuni. Pomeniţi fără nume pe toţi ierarhii ortodocşi. Cât de repede Biserica Ortodoxă Universală îşi va spune cuvântul. Vrem să mai avem cum să ne botezăm copiii, să avem unde ne spovedi, împărtăşi, vrem să avem cu cine să ne îngropăm morţii…Primul Sinod Ecumenic nu l-a iertat pe Arie, nu a rămas în comuniune cu el; ulterior Arie l-a putut păcăli pe împăratul Constantin dar pe Duhul Sfânt nu a avut cum. La rugăciunile Sfântului Alexandru, Arie a murit mai rău ca un câine, ieşindu-i maţele prin şezut. Ierarhi români, care ţineţi la mântuirea celor pentru care veţi da seama, ieşiţi din comuniunea cu ereticul Nicolae Corneanu şi, precum la Ferarra-Florenţa cei care iniţial s-au alăturat papistaşilor, rămânând Sfântul Marcu al Efesului singur, şi-au dat ulterior seama de greşeală şi s-au întors, rugămu-vă întoarceţi-vă. Nu lăsaţi ortodocşii români fără ierarhi, turma fără episcopi.
Cu durere în suflet pentru această biruinţă vremelnică a satanei pe plaiuri româneşti,
11 iulie 2008, Ing. Gabriel Barbir

Extras din Revista Gând şi Slovă Ortodoxe N.23

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: