Ratzinger (papa) contestă BIBLIA

În cartea sa Fe e Futuro, Sao Paulo: Vozes, 1971, pp. 11-13, actualul papă se indoieşte de Cartea Facerii.

Să privim lucrurile din partea oamenilor de ştiinţă. Dilema începe încă din primele versete ale Bibliei. Ideea apariţiei lumii, aşa cum este descrisă acolo, se află în contradicţie cu ce ne învaţă ştiinţa. Chiar dacă afirmăm că Biblia nu este un manual de istorie, drept pentru care nu trebuie să luăm totul literalmente, totuşi un sentiment de amărăciune îşi face apariţia… Acesta va persista pe toată durata citirii Scripturii„.


„Ideea omului creat din apă şi pământ de mâna lui Dumnezeu sau a femeii care a luat naştere din coasta lui Adam în timp ce acesta dormea, pentru ca el să nu fie singur, ni se par de neconceput„.


„Poate ar fi bine ca astăzi, să învăţăm să re-interpretăm acestea, ca pe nişte simboluri… În următorul capitol (cel privind căderea omului), apare o altă problemă. Cum putem împăca ideea căderii omului când noi ştim că omul nu a căzut ci a urcat, încetul cu încetul devenind om din animal. Şi despre Paradis? Suferinţa există pe lume înainte de apariţia omului…”


„După căderea lui Adam, din Biblie reiese că perioada în care Adam a fost aruncat pe pământ coincide cu anul 4000 î.Hr. Dar noi ştim că pământul este vechi de sute de mii de ani„.


Mai putem noi crede în Dumnezeul care-i vorbeşte lui Moise dintr-un tufiş? Dumnezeul care ucide întâi-născuţii egiptului şi conduce Poporul Ales în războiul contra canaaneenilor? Care-l omoară pe Ozia pentru că s-a atins de Chivotul Legii? Sau poate acestea erau doar nişte simbolisme orientale? Interesant, dar da. Poate impresionante la nivelul conştiinţei umane, dar în nici un caz ca manifestare a Divinităţii”.

Doamne FEREŞTE! Dacă până în ceasul acesta era prin cap o miliardime de aprobare a unitarismului, deşi nici în aşa „cantităţi” nu era, apoi după această „revelaţie” a „VICARULUI” lui Hristos pe Pământ, mi-a trecut orice poftă de a numi ereticii catolici, dar mai ales Vaticanul cu capul ei de peşte stricat demult – fraţi de (fostă) credinţă.

Dacă văcarul, pardon – „vicarul”, şi „păstorul” a câtorva milioane de oi rătăcite pune la îndoială până şi întreaga lege veche, ce să mai vorbim de sufletele aflate în mâna antihristului declarat?

Cum putem pune la îndoială facerea lumii cu acum câteva mii de ani în urmă (nu a sutelor de mii)?

Cum nu vede acest „păstor” o paralelă sau o asemănare între creaţia universului aparte de om şi a omului aparte de univers? Dumnezeu dacă a creat un om fizic maturizat, copt la minte, conştient, sociabil dacă vreţi, nenăscut, dintr-odată, au oare Dumnezeu nu a putut crea universul până la om la fel de „maturizat”, „copt”  şi dintr-odată cu toate legile fizice, chimice şi altele asemenea lor?

Sau acest „vicar”, a uitat atotputernicia lui Dumnezeu? Mai apare întrebarea, dacă a recunoscut-o vreodată? Sau dacă crede cu adevărat în Dumnezeu şi nu în „divinitatea” sătănii?

Nici cei mai mari prooroci, teologi, mărturisitori, sfinţi ai noştri sau a israelului vechii legi, nici chiar Domnul nostru Iisus Hristos nu a lăsat spaţii libere în învăţătura Sa pentru asemenea înterpretări a Legii Vechi (Vechiului Testament) sau a etichetării Cuvântului lui Dumnezeu ca fiind toate laolaltă simboluri.

Doamne, FEREŞTE-NE de asemenea „VICARI” şi pe noi ortodocşii, dar şi pe foştii fraţi ai noştri întru Hristos! Iartă-ne şi nouă şi lor, şi apără-ne de vicarii sătănii!

Sursa (+materialul în original scanat)

Reclame

5 responses to this post.

 1. Posted by carmen on iulie 20, 2009 at 3:19 pm

  un om care este ales conducatorul biserici si care trebuie sa conduca poporul spre dumnezeu afirma aceste vorbe despre lucrarea lui dumnezeu nu stiu ce mai cauta in biserica .

  Răspunde

 2. draga carmen,
  eu aş spune altfel: nu ştiu ce mai aşteaptă poporul care vrea dus spre Dumnezeu, de ce nu îl ia de o aripă şi să-l arunce în gât de pe tronul papal?!

  Răspunde

 3. …pentru că:

  Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună,
  pentru ca toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osândiţi. (2 Tesaloniceni 2:11,12)

  Răspunde

 4. Pentru ca asa a fost scris ca v-a fi,ba inca v-a fi si mai rau caci toate prorociile cu privire la antihrist,se vor implinii in acest scaun papal.
  Focul persecutiilor evului mediu va fi re-aprins in curand,catolicismul va conduce lumea intreaga,si oricine nu se va supune lui de buna voie sau cumparat>va fi intai supus interdictiei de a cumpara si a vinde,apoi „crestinii” vor ucide pe crestini.

  Asa se va incheia istoria acestui pamant ,si in asa imprejuri va revenii Hristos Domnul.

  ps. E bine ca urati invataturile de mai sus, insa as sugera ca fiecare religios ce citeste aici, sa isi verifice propia dogma si credinta,si sa vada daca nu cumva a „baut ” fara sa fi stitu ,o parte din vinul cel vechi al curvei ce sade pe balaur inca de la anul 538.dH.

  Răspunde

 5. Posted by gabriel on iunie 22, 2013 at 4:41 pm

  “După căderea lui Adam, din Biblie reiese că perioada în care Adam a fost aruncat pe pământ coincide cu anul 4000 î.Hr. Dar noi ştim că pământul este vechi de sute de mii de ani“. De unde anume a fost aruncat Adam pe pamant? Locuia in spatiu, in alta galaxie? Asta nu e in toate mintile? Adam a fost creat pe pamant, gradina Edenului era pe pamant. Cum poate prosti ciumpalacul asta milioane de oameni. Si de unde stim „noi” ca pamantul are sute de mii de ani?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: