Premierul ţării cu 93,4% ortodocşi: „Catolicismul trebuie să aibă un rol HOTĂRÂTOR în drumul nostru spre Europa”

1 martie 2010. Potrivit KAI şi WYBORCZA.PL, vineri, 26 februarie 2010, în timpul unei întrevederi cu participanţii la Conferinţa episcopatelor catolice a Europei de Sud-Est, premier-ministrul Vladimir Filat a declarat că „Biserica catolică trebuie să aibă un rol HOTĂRÂTOR în drumul Moldovei spre Uniunea Europeană”.

De asemenea, premierul a subliniat faptul că la moment, Moldova se confruntă cu o multitudine de probleme, cauza majorităţii din ele, fiind, în opinia lui, „criza morală„. În acest context, Filat, a cerut catolicilor să se implice în procesul „educării poporului” (!), proces ce trebuie să aibă loc în baza „principiilor morale superioare” (!) urmărind scopul „creării unei NOI SOCIETĂŢI” (catolice?!).

Răspunsul ereticului a fost pe măsură. El a spus că biserica catolică deja s-a implicat în slujirea poporului moldovenesc (vorbea probabil de proiectele declarate caritative, dar în fapt prozelitiste, CARITAS şi Catholic Relief Servises, CRS – n.n.), afirmând în acelaşi timp, într-un ton tipic occidental, emfatic şi nefondat, următoarele: „Suntem şi ne simţim parte vie a acestei ţări, pentru care dăruim în fiecare zi resursele noastre de credinţă şi caritate pentru ca poporul moldav să regăsească, în solidaritatea lumii catolice, motivul marilor speranţe”.

Totodată, Francisco-Javier Lozano, nunţiul apostolic în România şi R. Moldova, a transmis conducerii salutul papei, asigurând-o în acelaşi timp de susţinerea „sfântului” scaun în efortul său de integrare (anexare – n.n.) totală cu Uniunea Europeană.

Conform ultimei statistici (2004), 93,4% din populaţia Republicii Moldova sunt creştini-ortodocşi, pe când catolici sunt doar 0,1%.

În acelaşi context, menţionăm că anul acesta, guvernul liberal a declarat ziua de 25 decembrie (sărbătoare catolică) drept zi liberă. Fapt ce a generat nemulţumiri din partea creştinilor ortodocşi şi în special a Mitropoliei Moldovei.

Sursa: TOACA.MD

One response to this post.

 1. Posted by drăgan vitalie on martie 9, 2010 at 3:33 pm

  Dacă istoric şi am scindat unii de alţii, asta nu înseamnă că uniţii sînt mai sfinţi ca noi, adevărul e că Vestul este reprezentat încă actualmente, doar cu exceăţia grecilor, de anume de catolici, căci de protestanţi nici vorbă nu poate să fie, iluzie ! asta-i adevărul, că vor da, spus simbolic, pînă şi cămaşa de pe ei; da, în car decaă împărtăşeşti cu ei religia, în caz contrar păţeşti acesea ca şi mine, care la Paris, într-un timp, căutam de ale gurii pe la tomberoanele supermarcheturilor.
  Dar concomitent, faptul că latinii, exprimat istoric, căci îmi era interesant de ai vedea cu ce respiră, şi tare am vrut să prind firul învăţăturilor Sf Augustin, căci, după cum am înţeles, fercventînd conferinţele de jos adicălea pălăria, petrecute în cadrul Institutului Catolic din Paris, prezintă piatra filosofică de bază a lor; să nu ne prea îmfumurăm adicălea cine sîntem, greci – după credinţă, că nu e creştineşte. Căci de obicei unii încă din noi mai văd paiul din ochii uniţilor, pe cînd buturuga din propriul ochi ba.
  Doamne ajută !
  Sper că domnul Vlad Filat nu se limitează doar la gestul diplomatic, credinţa doar totul învinge, inclusiv şi greutăţile, bineînţeles că temporare materiale, căci ele mai puţin ţin de noi, şi mai puţin spirituale, ăstea deja DE LA CAZ LA CAZ, NAI MULT ŢIN DE PERSOANĂ – aşa că întrarea în UE, iste inevitabilă.
  Dumnezeu să ne ajute !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: