Israel către jidovi şi jidoviţi: Capitala Moldovei NU este sinagogă!

La 13 decembrie 2009, în ziua prăznuirii Sfântului Apostol Andrei – creştinatorului pământurilor noastre, peste 200 de enoriaşi ai bisericii Sf. Cuvioasă Parascheva şi a altor sfinte lăcaşe din capitală, au mers în centrul Chişinăului, în Scuarul Europei pentru a înălţa o Cruce în locul menorahului pus acolo vineri de către iudei.

În prezenţa unor înalţi demnitari moldoveni şi a câtorva diplomaţi străini, obiectul a fost instalat la picioarele drapelului Uniunii Europene, pentru opt zile, cu ocazia sărbătoririi de către confesiunea iudaică a aşa-zisei „Hanuca”. De altfel, autorizarea de către primărie a acestei acţiuni cu caracter religios, evident sfidătoare la adresa majorităţii creştineşti a Republicii Moldova, este cel puţin provocatoare.

În acelaşi timp, e de menţionat faptul că astăzi nu a avut loc un miting antisemit, cum s-au grăbit deja să eticheteze înălţarea Sf. Cruci în centrul capitalei unei ţări ortodoxe mass-media liberală, ci un act de mărturisire de către creştini a credinţei lor şi a dreptului lor primar în viaţa statului al cărui element constituant primordial sunt.

După ce a fost scos de la locul de cinste, menorahul a fost transportat la monumenul Sfântului Ştefan cel Mare, unde a fost demontat şi pus la picioarele soclului.

20 responses to this post.

  1. Posted by karl on decembrie 13, 2009 at 4:50 pm

    Aha. ati profanat un monument si acu va laudati? Sa va fie rusine, imbecililor

    Răspunde

  2. Posted by caine on decembrie 13, 2009 at 6:29 pm

    voi sintetz dibili or cum. [cenzurat]. o farmat o statuie si is super mega staruri. voua la psihiatru va trebu, dibililor

    Răspunde

  3. Posted by Parintele Arsenie on decembrie 13, 2009 at 8:23 pm

    asa deci? frumos frailor, frumos

    Răspunde

  4. Posted by Radu on decembrie 14, 2009 at 2:10 pm

    Mai prostilor de poki ce sunteti!!!
    MARE patrioti vati facut… curat cum a zis Stefan cel Mare!!!
    prostanoilor…
    trebuia, mai boule de Cibric ce esti, sa demonstrezi patriotizmul tau cind era Voronin la putere… nu acum…
    la ce ai afus steagurile galbene a national bolslevicilor linga Stefan?
    Dibilule!!!

    Răspunde

  5. Jidovei/sionisti, mars la cusca! INVATATI SA SCRIETI MOLDOVENESTE/ROMANESTE SI NU MAI SARITI LA GATUL CELOR CARE ISI APARA IDENTITATEA, DATINILE SI CREDINTA!
    INCULTILOR SI SPALATILOR LA CREIER! Simtirati jarul sub coada, RIN-TIN-TIN-ilor!? DACA NU VRETI SA PRIMITI PESTE BOT STATI IN BATATURA VOASTRA SI ROADETI CIOLANUL VOSTRU NU BALOSITI PRIVINDU-LE PE ALE ALTOR NATIUNI.
    Sa va etalati simbolul necredintei voastre unde mama haului va pare si vi se permite! Pe pamant MOLDOVENESC/ROMANESC nu va vom ingadui NICIODATA!!!!

    Răspunde

  6. Posted by Justice on decembrie 14, 2009 at 5:50 pm

    continutul blogului si cometariile au fost raportate. asteptati >)

    btw, Iisus tot a fost „jidan”

    Răspunde

  7. Posted by Igor on decembrie 14, 2009 at 7:40 pm

    Articolul dat este o incercare disperată de a îndreptăţii ceea ce nu poate fi îndreptăţit. Şi anume o ura mascată cu intenţii de apărare a credinţei. Dacă aţi fi creştini adevăraţi a-ţi merge să le spune-ţi evreilor evanghelia cu dragoste. Cu voi însă se împlineşte profeţia care zice: „Căci numele lui Dumnezeu, din pricina voastră, este hulit între neamuri” Romani 2:24
    Voi care construiţi lăcaşurile bisericilor după modelul Templului vă indignaţi atunci când evreii sărbătoresc sărbătoare Înnoirii Templului. Ziceţi: „Nu ştim cum să le explicăm copiilor noştri ce înseamnă acest semn” Cititi in bibliile voastre din cartea Macabeilor şi o sa le puteţi explica. Cum atunci explicaţi copiilor voştri cand oameni care trec pe langa monumentul lui Ştefan cel Mare fumează, vorbesc urât şi se pupă cu fetele lor de copanie? Despre voi s-a zis că înghiţiţi cămila şi strecuraţi ţânţarul. Oameni ca Cibric şi ca cei care îl urmează L-au răstignit pe Isus. Vă place să daţi vină pe alţii dar în oglindă nu vă uitaţi.
    Moldova ţară ortodoxa! Mai mult de jumătate din cei ce se căsătoresc divorţează, discotecile si cluburile de noapte, barurile prosperă, jocuri de noroc la tot pasul asta numiţi voi ţară ortodoxă! Dacă vreţi ca oamenii să vă considere creştini trăiţi în dragoste şi cei ce vă vorbesc de rău vor ramâne ruşinaţi. Dar acum sunteţi ruşinaţi voi. Şi desigur că mândria nu vă va lăsa nicidecum să recunoaşteţi asta.

    Răspunde

  8. Asa cu sunt ei, moldovenii, nu au invadat cultura si credinta niciunui alt popor ci au ramas intre granitele lor. Jidovii sa isi etaleze insemnele lor acasa la ei, nu sa si le infiga in ograda altora. Ca nimeni nu va avea nimic cu ei daca raman in batatura lor. Dar daca intra in oborul meu, ii iau de turul izmenelor si dau cu ei de pamant in tarina, ca acasa la mine sunt eu stapan si decid eu daca imi fac monument sau construiesc o gluga de coceni. Daca nu am fi avut mandria de afi cine suntem, am fi devenit de mult vasalii vostri si voi ati fi jucat de mult tontoroiul in batatura noastra.
    Puneti-va insemnele voastre si pe coama caselor voastre. Dar pe noi sa ne lasati cu crucea noastra si monumentele noastre!

    Răspunde

  9. Zici ca in Moldova (ca oriunde aiurea in lume) abunda divorturile… Or fi mai credincioasi jidoveii care se indeletnicesc cu pedofilia, cu transexualitatea, cu traficul de organe, ovule, carne vie si arme…
    Au inceput sa se piarda valorile in mai toate statele unde v-ati varat voi coada, incornoratilor! (Nu jubila! Am scris „incornoratilor”, nu „incoronatilor”. Biete tiugi zevzece ce sunteti! Hai, vaj de-aci!
    Ma inclin in fata credintei si a cucerniciei poporului modav!

    Răspunde

    • Posted by Igor on decembrie 14, 2009 at 8:51 pm

      Terra Mater, eu îţi ănţeleg bine principiile şi convingerile şi chiar aş putea sa ţi le stimez daca nu le-ai da drept creştine, tu eşti legat de pământ ca viţa de sârmă, din vorbele tale înţeleg că nu ai dor pentru cer, creştinii adevăraţi însă oriunde s-ar afla se simt ca nişte pelerini în lumea această casa lor adevărată fiind cerul. Tu nu eşti creştin ţi-o spun în Numele Domnului Isus Hristos, iar de vrei să fii trăieşte şi poartăte ca un creştin. Dregostea şi smerenia sunt cele mai mari virtuţii.

      Răspunde

      • Despre virtuţi ne vorbesc Părinţii noştri din învăţătura Sfintei Scripturi, mai cu seamă din Evanghelie, Fapte şi Epistole, din învăţăturile apostoleşti… a Unei Sfinte Soborniceşti şi Apostoleşti Biserici a lui Hristos.
        Mari virtuţi mi-ai întins, eu le voi completa după Scriptură: „Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.” (I Corinteni 13,13). Nu departe stă şi înţelepciunea… dar toate la un loc nu sunt decât cuvinte frumoase dacă nu sunt întru Adevăr. Iar adevărul e Unul singur. Şi El e în Biserică…

        Acum rămâne la discernământul „făcătorilor de pace” şi „iubitorilor de aproape” dacă mărturisirea Adevărului împotriva extinderii şi acomodării minciuni iudaice printre creştini este mai prejos decât făţarnica dragoste de dragul datului de bine în faţa Domnului… Precum Adevărul nu iubeşte şi nu tolerează minciuna, aşa şi creştinul să n-o iubească şi să n-o tolereze… tolerăm oamenii mincinoşi, dar însăşi minciuna lor n-o tolerăm…
        Aşa zice Domnul:
        „34. Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
        35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.
        36. Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui.
        37. Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. ” (Matei)

        Acum e timpul să facem ochişori… acum e timpul să punem osul la treabă, acum cât nu am fost omorâţi în propria casă… fraţilor! Hristos a zis să îndrăznim, Maica Domnului ne-a zis la fel… ” În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea.” (Ioan 16,33)
        „Cu noi este Dumnezeu, înţelegeţi neamuri şi vă plecaţi!” De ce dar să ne temem de stăpânii acestei lumi când cu noi este Dumnezeu?

    • Posted by Igor on decembrie 14, 2009 at 10:57 pm

      Foarte bine, iată că ţi-ai găsit îndreptăţire în textul din Scriptură. Dar nu trebue să uităm că un text fără context formează pretext. Vreau să te rog să te gandeşti la un lucru, acei evrei pentru care a murit Isus pe cruce şi stând pe cruce s-a rugat pentru cei care Îl răstigneau, cum crezi prin ceea ce au văzut ei sau apropiat mai mult de creştnism ori sau îndepărtat? Dacă vei fi sincer nu îţi va fi greu să dai un răspun negativ. În cazul vostru scopul a scuzat mijloacele. Şi tot fiindca avem scriptură şi putem învăţa din ea am să-ţi aduc şi eu nişte citate:

      Dar ei nu L-au primit, pentru că Isus Se îndrepta să meargă spre Ierusalim. Ucenicii Săi, Iacov şi Ioan, când au văzut lucrul acesta, au zis: „Doamne, vrei să poruncim să se coboare foc din cer şi să-i mistuie, cum a făcut Ilie?” Isus S-a întors spre ei, i-a certat şi le-a zis: „Nu ştiţi de ce duh sunteţi însufleţiţi! Căci Fiul omului a venit nu ca să piardă sufletele oamenilor, ci să le mântuiască.” Şi au plecat în alt sat. (Luca 9:53-56)

      Şi încă ceva, menora evreiască nu a fost pusă la tine acasă sau la alcineva din cei care erau acolo. Acel loc public aparţine lui Dumnezeu prin urmare aşa cum îţi aparţine ţie aşa aparţtine şi celorlalţi cărora Dumnezeu le-a dat pământul acesta. Şi încă un creştin adevărat nu este legat de pământ fiindcă ştie că pământul va arde, voi însă vă consideraţi stăpâni aici pe ceea ce defapt este sortit pieirii.

      Dar adevărul pe care îl intuesc eu este cam acesta, Dumnezeu nu este de fapt cu voi şi voi încercaţi să păstraţi cu forţa un teritoriu care a fost cucerit cu forţa. Puterea voastră stă în mîini şi picioare dar putere de la Dumnezeu nu este in voi. Sa stii ca eu nu vă acuz de intoleranţă, scriu fiindcă vreau să vă trezesc un pic conştiinţa văzându-vă dintr-o parte. Iubirea este cea mai puternică armă împotriva vrăjmaşului, voi vă luptaţi cu vrăjmaşii care se văd dar nu luptaţi cu cei care nu se văd şi care de fapt sunt principala armată inamică a creştinismului: „Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh.” Efeseni 6:12. Şi armele cu care ne folosim în această luptă la fel sunt duhovniceşti şi ele stau în puterea dată de la Dumnezeu nu în cea omenească. Mă înţelegi? Citeste Faptele Apostolilor si compară tu faptele de acolo cu cele ce sau făcut în oras, cred ca vei vedea un contrast mare între ele.

      Isus spune că puţini sunt cei care vor intra în împărăţia cerurilor, voi însă băgaţi toată moldova ortodoxă acolo. poate imi vei spune ca nu toti sunt credinciosi ci numai o mică parte,bine, atunci nu mai numiti moldova tara ortodoxa, e rusine să afirmi asa ceva, cine va răspunde pentru cei care trăiesc în păcat? tu? sau voi acel grup mic de 100 de oameni? poate te gandesti că o sa faceti pomene si o sai scoateti din iad, uită de asa ceva nici 1000000 de pomene nu sunt in stare să scoată un singur suflet din iad. cei care tiau spus asta teau amagit. nimeni nu sa intors de acolo ca sa confirme asta. Dar biblia este o sursa sigură din informare acolo nu se vorbeşte nimic despre asa ceva.

      Si un ultim lucru, Isus spune că oamenii prin asta îi vor cunoaşte pe creştini că vor avea dragoste unii faţă de alţii, acum întreabă-te aveţi voi dragoste unii faţă de alţii?

      Răspunde

  10. Posted by Zebedeu on decembrie 14, 2009 at 10:14 pm

    Nu va jucati cu evreii… holocaustul,1948, munich…ei mereu au supravietuit, spre deosebire de agresori…

    Răspunde

  11. Posted by eufrosin on decembrie 14, 2009 at 10:47 pm

    Treziti-va, voi cei spalati la creier si potoliti-va ceilalti.. Fireste ca apararea credintei si a traditiilor noastre romanesti sunt mai importante decat provocarile unor speculanti ai suferintei – ia’ imaginati-va ca in Israel niste Crestini sa mearga la zidul plangerii pentru a pune o cruce, desi ca pamant biblic, s-ar afla in deplinatatea dreptului lor.

    O mână de oameni hotărâţi au spus: la noi, NU!

    Răspunde

  12. Posted by Margarint on decembrie 15, 2009 at 7:25 am

    Menorahul „a fost demontat si pus la picioarele soclului” ? Aiurea ! Nu a fost „pus” ci a fost aruncat la picioarele soclului. A fost dispretuit si profanat. Crucea este loc al jertfei de sine, nu al jertfei de ceilalţi. Este locul unde sunt pironite patimile mele, nu este bâtă de australopitec.

    Nimeni nu spune clar unde a fost instalat iniţial menorahul. Lângă statuia lui Ştefan cel Mare ? La câţi metri de aceasta ? Înţeleg că a fost instalat langa drapelul UE si nu langa statuia lui Stefan.

    Răspunde

  13. Posted by Oleg Burcă on decembrie 15, 2009 at 11:18 am

    Vai câți clănțoși proști s-au adunat la comentat…
    marș la școală, idioților!

    Răspunde

  14. […] umanism, vandalism. Scrieti un comentariu În timp ce în toată lumea cotropită de iudei (mai puţin Moldova) se înalţă în centrele oraşelor, cu ocazia sărbătorii “luminilor” Hanuka, cele 8 […]

    Răspunde

  15. Mie mi-a placut ceea ce au facut oamenii care au sarbatorit Hanuka.

    Este foarte bine pentru toti sa cunoasca si traditiile altora. Asta arata si o maturitate religioasa a celor majoritari.

    Dar, nu, la noi se gasesc tot timpul cativa care sunt gata sa sara la gatul celui ma slab.

    Eu am o intrebare care cei care „apara” religia majoritatii: De ce nu va rasculati contra mitropuliei rusesti care va/ne robeste de zeci de ani? – Stiu de ce: Sunteti niste lasi si nu va intereseaza adivarul istoric si radacinile voastre – atata timp cat stapanul tine biciul in mana!

    Succese!

    Răspunde

  16. Prosti au facut o prostie si se lauda ! Jos cu ei !
    Religia deja e periculoasa….

    Răspunde

Lasă un comentariu